Linkovi

Putin: Napad na Siriju bi doveo do porasta nasilja


Ruski predsednik Vladimir Putin daje intervju u rezidenciji Novo Ogarjovo, 3. septembra 2013.
Ruski predsednik Vladimir Putin daje intervju u rezidenciji Novo Ogarjovo, 3. septembra 2013.

Putin je u svom autorskom članku u Njujork Tajmsu naglasio potrebu da se rešenje traži putem UN-a, a ne unilateralnom vojnom akcijom u Siriji.

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorava na posledice vojnog udara na Siriju, dok se njegov ministar inostranih poslova sprema za sastanak sa državnim sekretarom Džonom Kerijem radi razgovora o planu Moskve da se hemijsko oružje Sirije stavi pod medjunarodnu kontrolu.

Putin je u svom autorskom članku u Njujork Tajmsu naglasio potrebu da se rešenje traži putem UN-a, a ne unilateralnom vojnom akcijom u Siriji. On je rekao da bi američki vojni udar „doveo do porasta nasilja i novog talasa terorizma“, te da bi mogao negativno utiče na nastojanja da se reše pitanja iranskog nuklearnog programa i izraelsko-palestinskog mirovnog procesa.

Putin je takodje rekao kako postoji „svaki razlog“ da se veruje da su opozicioni borci odgovorni za korišćenje hemijskog oružja u Siriji u pokušaju da podstaknu vojni odgovor spolja. Sjedinjene Države krive sirijsku vladu za korišćenje otrovnog gasa u napadu na civile.
XS
SM
MD
LG