Linkovi

Sirijski ratni avioni napali izbeglički logor


Borci sirijske opozicije
Borci sirijske opozicije

U današnjim vazdušnim napadima sirijskih vladinih snaga na jedan palestinski logor na jugu Damaska, poginulo najmanje osam ljudi

Aktivisti sirijske opozicije kažu da je u današnjim vazdušnim napadima vladinih snaga na palestinski logor na jugu Damaska, poginulo najmanje osam ljudi.

Aktivisti kažu da je to bio prvi takav napad na izbeglički logor Jarmuk, od početka pobune protiv vlade predsednika Bašara al-Asada marta 2011. Navodi se da je najmanhje jedna od žrtava bila u džamiji koju je pogodila bomba. Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu javlja da je to bio jedan od šest današnjih vazdušnih napada vladinih trupa na južna predgrađa Damaska.

Pobunjenci sa tih položaja pokušavaju da prodru do centra grada. Sirijski pobunjenici u međuvremenu tvrde da su posle višednevne borbe sa vladinim snagama zauzeli vojnu akademiju u blizini Alepa na severu zemlje. Brigada „Tauhid“ je danas postavila video snimak na svoj veb sajt, na kojem se vide borci oko baze, dok se u pozadini čuje pucnjava.

Vojna akademija izgleda da je poslednji sirijski vojni objekat oko Alepa koji je pao u ruke pobunjenika. Ta informacija, kao i broj žrtava u logoru Jarmuk, nisu mogli da budu potvrđeni iz nezavisnih izvora, s obzirom da Sirija zabranjuje rad nezavisnim novinarima.
XS
SM
MD
LG