Linkovi

SAD odobrile 30 miliona pomoći Siriji


Državna sekretarka Hilari Klinton na samitu u Australiji

Državna sekretarka Hilari Klinton najavila novu pomoć Siriji

Sjedinjene Države su saopštile da će obezbediti dodatnu humanitarnu pomoć onima koji su pogodjeni sirijskim konfliktom u vrednosti od 30 miliona dolara.

Državna sekretarka Hilari Klinton najavila je taj potez danas, u Australiji, tokom redovnih godišnjih bezbednosnih razgovora sa tim američkim saveznikom. Ona je rekla da će ta suma biti upotrebljena za nabavku hrane za gladne unutar Sirije kao i za sirijske izbeglice u Turskoj, Libanu, Jordanu i Iraku.

Državna sekretarka je takodje apelovala na sirijsku opoziciju da sprovede obećanja nedavno data u Dohi i počne da utiče na dogadjaje na terenu.

U medjuvremenu, japansko ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da će peti sastanak Prijatelja Sirije biti održan 30. novembra u Tokiju.

Francuski predsednik Fransoa Oland juče je rekao da je Francuska zvanično priznala novo formiranu sirijsku opozicionu koaliciju i da bi mogla da razmotri ideju o naoružavanju pobunjenika. To je prva evropska zemlja koja je to učinila. Šestočlani Savet za saradnju u oblasti Persijskog zaliva priznao je tu pobunjeničku grupu u ponedeljak.
XS
SM
MD
LG