Linkovi

Napadi duž granice Sirije i Turske


Sukobi u gradu Ras al-Ain
Sukobi u gradu Ras al-Ain

Broj poginulih u dvodnevnim vazdušnim napadima na Ras al-Ain povećao se na 31, dok je od petka u Tursku prebeglo gotovo 10 hiljada Sirijaca

Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javila je da sirijske vazduhoplovne snage već drugi dan bombarduju pobunjenička područja duž granice sa Turskom i da je jedna osoba poginula, a da su tri ranjene.

Broj poginulih u dvodnevnim vazdušnim napadima na Ras al-Ain u istom regionu, povećao se na 31. Od petka je u Tursku prebeglo gotovo 10 hiljada Sirijaca. Ista organizacija je javila i da je u žestokim borbama u Damasku i okolini poginula najmanje 41 osoba i da su većina žrtava civili.

Sirijski Crveni polumesec procenjuje da je od početka sukoba u Siriji raseljeno dva i po miliona ljudi. U međuvremenu, lider nove opozicione koalicije je pozvao evropske države da je priznaju kao legitimnu vladu i daju joj novac za kupovinu oružja potrebnog za svrgavanje predsednika Bašara al-Asada.

Pobunjenički borci u Siriji su danas odbacili podršku koju su države Persijskog zaliva i Zapada dale novom opozicionom bloku, rekavši da ne očekuju da će se na terenu išta promeniti, ukoliko ne dobiju novac i oružje.
XS
SM
MD
LG