Linkovi

Izaslanik UN-a i Arapske lige u Damasku


Izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, Lahdar Brahimi

Agencija Asosieted Pres je izvestila kako Brahimi očekuje da će se sastati i sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom.

Novi izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju, Lahdar Brahimi, doputovao je u u prvu zvaničnu posetu Damasku u pokušaju da oživi nastojanja za obustavu kontinuiranog nasilja u toj zemlji.

Brahimija je na aerodromu u Damasku dočekao zamenik ministra inostranih poslova, Fajsal Mekdad. Brahimi će se takodje, prema očekivanjima, sastati sa predstavnicima opozicije i civilnog društva.

Novi izaslanik je, po dolasku u Damask, rekao novinarima da je uveren da se sirijska kriza pogoršava i dodao kako se nada da može da doprinese njenom okončanju u narednih nekoliko dana i nedelja.

Agencija Asosieted Pres je izvestila kako Brahimi očekuje da će se sastati i sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom.

Brahimi je juče u Kairu razgovorao sa funkcionerima Arapske lige o situaciji u Siriji, gde je u 18-mesečnim sukobima izmedju vladinih snaga i pobunjenika, koji se protive Asadu, poginulo oko 20.000 ljudi.

Brahimi je na položaju medjunarodnog izaslanika zamenio bivšeg generalnog sekretara UN Kofija Anana koji je pokušao da izdejstvuje prekid vatre u Siriji i započne pregovore o tranzicionoj vladi.
XS
SM
MD
LG