Linkovi

Sirija: Oboren vladin helikopter u Damasku


 Vladini helikopteri u Siriji
Vladini helikopteri u Siriji

Na amaterskom video snimku objavljenom danas na interenetu vidi se, kako aktivisti tvrde, vladin helikopter koji pada u plamenu

Sirijski pobunjenici tvrde da su oborili jedan vojni helikopter tokom današnjih žestokih sukoba sa vladinim snagama u Damasku.

Na amaterskom video snimku objavljenom danas na interenetu vidi se, kako aktivisti tvrde, vladin helikopter koji pada u plamenu i potom eksplodira podigavši oblak gustog crnog dima. Autentičnost snimka nije potvrđena iz nezavisnog izvora.

Sirijska državna televizija potvrdila je da se jedan vladin helikopter srušio u glavnom gradu, ali nije iznela bilo kakve detalje.

Predstavnik lokalnih pobunjeničkih snaga izjavio je za francusku novinsku agenciju da je navodno obaranje helikoptera bila odmazda za, kako je navedeno, „masakr u Daraji.“
Aktivisti okrivljuju vladu za ubistvo stotina ljudi tokom proteklih nekoliko dana u Daraji, jednom od predgrađa Damaska. Vlada navodi da su njene snage nastojale da slomiju otpor pobunjenika koji tu imaju bazu, dok aktivisti navode da su žrtve stradale u artiljerijskim napadima ili kad su vojnici navodno išli od kuće do kuće i ubijali ljude.
XS
SM
MD
LG