Linkovi

Novi napadi u Alepu


Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javlja da je danas širom Sirije poginulo više od 40 ljudi, od kojih su 25 civili

Sirijska armija i danas nastavlja artiljerijske i helikopterske napade na pobunjeničke položaje u Alepu. Vladine snage se navodno gomilaju oko grada uoči velike ofanzive na pobunjenike.

Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javlja da je danas širom Sirije poginulo više od 40 ljudi, od kojih su 25 civili. Broj žrtava nije mogao da bude proveren iz nezavisnih izvora. Iranski mediji javljaju da je Teheran zatražio od Turske i Katara da posreduju u oslobađanju 48 iranskih državljana koji su juče oteti u Damasku.

Iran kaže da su žrtve otmice hodočasnici, ali jedan od komandanata Slobodne sirijske armije tvrdi da se radi o pripadnicima elitne iranske Nacionalne garde. Iran podržava Sirijsku vladu, dok Turska i Katar podržavaju pobunjenike.

Američki Stejt dipartment je danas saopštio da će državna sekretarka Hilari Klinton u subotu doputovati u Tursku, na razgovor o sve lošijoj situaciji u Siriji. Portparolka Stejt dipartmenta Viktorija Nuland je saopštila u Malaviju, najnovijoj stanici turneje Hilari Klinton po Africi, da državna sekretarka odlazi u Istanbul „na bilateralne konsultacije sa Turskom vladom o Siriji i drugim aktuelnim temama“.
XS
SM
MD
LG