Linkovi

Eksplozija bombe u Damasku


Mapa Sirije
Mapa Sirije

Sirijske organizacije za zaštitu ljudskih prava javljaju da je u eksploziji bombe u Damasku poginulo najmanje pet osoba

Sirijske organizacije za zaštitu ljudskih prava javljaju da je u eksploziji bombe u Damasku poginulo najmanje pet osoba.

Organizacija sa sedištem u Londonu je danas saopštila da se eksplozija dogodila u četvrti Kabun, koja je bila poprište nekoliko protesta protiv predsednika Bašara Al Asada.

Eksplozija se dogodila dan pošto su aktivisti saopštili da su vladine snage upale u selo Kastun. Borac za ljudska prava koji živi u Hami, gradu u centralnom delu zemlje, izjavio je za agenciju Rojters da su na selo Kastun pale desetine minobacačkih granata i da ima žrtava.

Za to vreme, stotine ožalošćenih Libanaca su juče pucale u vazduh na bučnoj sahrani antisirijskog sveštenika, čija pogibija je izazvala seriju smrtonosnih uličnih okršaja u Bejrutu.

Vest da je šeik Ahmed Abdul-Vahid ubijen u Libanu, izazvala je sukobe pristalica i protivnika Sirijske vlade. Najmanje dve osobe su poginule, a 15 je ranjeno. Sukobi u Bejrutu su najveći otkako je počela pobuna u Siriji pre 15 meseci.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun je izjavio da je širenje nasilja u Libanu izuzetno zabrinjavajuće, a američki Državni sekretarijat je zatražio od svih strana da se uzdrže.
XS
SM
MD
LG