Linkovi

Sirija: Sedam novih žrtava nasilja


Bekstvo od nasilja: žene i deca iz Sirije napuštaju svoje domove
Bekstvo od nasilja: žene i deca iz Sirije napuštaju svoje domove

Najmanje sedam osoba ubijeno je u nasilju povezanom sa anti-vladinim protestima u Siriji, dok je malo poznata ekstremistička grupa preuzela odgovornost za dvostruki bombaški napad u Damasku u kojem je pre dva dana stradalo najmanje 55 ljudi.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu navodi da je dvoje ljudi stradalo u napadima sirijskih bezbednosnih snaga u pokrajini Idlib, dok je treća osoba poginula tokom granatiranja oblasti Hama nešto pre zore.

S druge strane, vlada je objavila da su četvorica pripadnika bezbednosnih snaga, među kojima i jedan pukovnik, ubijeni blizu prestonice Damaska, okrivljujući za njihovu smrt "naoružane teroriste".

U međuvremenu, na video snimku postavljenom na internet, odgovornost za masovne eksplozije u Damasku pre dva dana, preuzela je malo poznata ekstremistička grupa al-Nusra Front.

Istovremeno, posmatrači Ujedinjenih nacija dobili su danas 24 oklopna vozila kao donaciju od Evropske unije. Prema procenama svetske organizacije u Siriji je od početka pobune protiv vlade u martu 2011. do sada stradalo više od 9.000 ljudi.

XS
SM
MD
LG