Linkovi

UN povlače osoblje iz Sirije


Pripadnih pobunjeničkih snaga u Damasku

Najveći deo međunarodnog osoblja izaslanika Svetske organizacije i Arapske lige Lakdara Brahimija biće premešten iz Damaska u Kairo i Liban.

Ujedinjene nacije povlače iz Sirije stotinu stranih članova svog osoblja zbog sve većeg nasilja. Zvaničnici UN-a su danas saopštili da će u okviru novih mera najveći deo međunarodnog osoblja izaslanika Svetske organizacije i Arapske lige Lakdara Brahimija biti premešten iz Damaska u Kairo i Liban.

Minobacačke granate su danas pale i na Trg Umajada, gde su smešteni vojna komanda, hotel i zgrada državne televizije. Zvaničnik UN-a je rekao da je nekoliko granata palo pored hotela u kojem je smešteno osoblje Svetske organizacije, a sirijski državni mediji su objavili da je jedna osoba poginula i da je nekoliko ranjeno.

Sirijski aktivisti u istočnoj Siriji su nešto ranije javili da je u eksploziji automobila bombe u Mejadinu, ranjen Rijad al-Asad, visoki pobunjenički komandant koji je među prvima prebegao iz sirijske vojske. Takođe danas, jordanske vlasti su zatvorile glavni prelaz na severnoj granici posle višednevnih sukoba pobunjenika i sirijskih trupa.
XS
SM
MD
LG