Linkovi

Žestoki sukobi u Damasku


Dok u Siriji besne sukobi, Turska je najavila da će od NATO-a zatražiti da duž tursko-sirijske granice razmesti odbrambene rakete tipa "Patriot"

Sirijski pobunjenici nastavili su prodor u Damask, žestoko se sukobljavajući sa vladinim snagama u pobunjeničkim predgrađima prestonice. Takođe su minobacačima gađali predsedničku palatu i palestinski izbeglički logor.

Dok u ostalim delovima Sirije takođe besne sukobi, Turska je najavila da će od NATO-a zatražiti da duž tursko-sirijske granice razmesti odbrambene rakete tipa "Patriot", kako bi se sprečilo prelivanje nasilja na teritoriju te zemlje.

Vlada britanskog premijera Dejvida Kamerona u međuvremenu je odobrila direktan kontakt sa vojnim predstavnicima sirijske opozicije, da bi se našlo političko rešenje sirijske krize. Britanija je međutim saopštila da neće obezbediti vojnu pomoć.

Aktivisti su u međuvremenu saopštili da je u jučerašnjim sukobima u Siriji poginulo 150 ljudi, računajući žrtve vazdušnih napada i kopnenih sukoba u Damasku i Alepu.
XS
SM
MD
LG