Linkovi

Raste broj žrtava sukoba u Siriji


Sirijski aktivisti navode da je prošlog meseca u toj zemlji svakog sata u proseku ginulo šest osoba, dok je ukupan broj žrtava do sada 36 hiljada

Sirijska mreža za ljudska prava je u današnjem saopštenju navela da su tokom oktobra u nasilju u Siriji poginule 4, 532 osobe, što je 147 žrtava svakog dana i šest svakog sata.

Sirijska opservatorija za ljudska prava u međuvremenu je saopštila da su pobunjenici jutros pokrenuli ofanzivu protiv vladinih snaga da bi zauzeli sjevernu vazdušnu bazu Taftanaz. Baza je blizu glavnog autoputa koji povezuje prijestonicu Damask i sjeverni grad Alepo, gdje su već mjesecima u toku žestoki sukobi pobunjeničkih snaga i vojske.

Opservatorija je navela juče da su pobunjenici preuzeli kontrolu nad Sarakibom, strateški važnom gradu za vladinu kampanju protiv protiv boraca u Alepu. Takođe je saopšteno da su se snage lojalne sirijskom predsjedniku u potpunosti povukle iz tog grada. U sukobu u Siriji, koji ulazi u 20. mjesec, do sada je poginulo oko 36 hiljada ljudi.
XS
SM
MD
LG