Linkovi

Nastavljaju se borbe u Siriji


Borbeni avioni sirijske vlade gadjali su raketama područje u blizini pokrajine Idlib na severu zemlje, 16. oktobar 2012.

Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javlja da su vladine snage danas bombardovale strateški važan grad Maret-al-Numan.

Organizacija javlja o napadima na području grada Maret-al-Numana, na severu zemlje, u pokrajini Idlib, na glavnom putu između Damaska i Alepa, koji su prošle nedelje zauzeli pobunjenici, kao i da se sirijska armija bori sa opozicionim borcima u blizini prestonice.

Istovremeno, stižu vesti o žestokim borbama u predgrađima Damaska. Izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige Lakdar Brahimi, juče je rekao da se 19-omesečna kriza u Siriji „svakodnevno pogoršava“ i da hitno treba zaustaviti krvoproliće. Brahimi je zatražio od Irana da pomogne u uspostavljanju prekida vatre u vreme Kurban bajrama, koji počinje iduće nedelje.

Irački premijer Nuri al-Maliki je takođe, posle sastanka sa Brahimijem u Bagdadu, ponovio poziv da se hitno pronađe rešenje konflikta u Siriji.
XS
SM
MD
LG