Linkovi

Sirijski pobunjenici ubili 28 vojnika


Busur merah dalam gambar inframerah dari teleskop luar angkasa Spitzer NASA ini adalah gelombang kejut raksasa, yang diciptakan oleh bintang yang bergerak sangat cepat yang dikenal sebagai Kappa Cassiopeiae. Bintang raksasa, yang panas dan bergerak relatif di sekitar 2,5 juta mph terhadap benda-benda sekitarnya&nbsp; (1.100 kilometer per detik). Tapi yang benar-benar membuat bintang ini berbeda dari yang lainnya adalah&nbsp; garis-garis cahaya merah dari materi yang dikenal dengan istilah <em>bow shock</em> yang ada pada jalur-jalurnya. (Foto kredit: NASA/JPL-Caltech)<br />

U napadima u pokrajini Idlib, nedaleko od turske granice, navodno je poginulo i pet pobunjeničkih boraca

Sirijski pobunjenici napali su danas tri vojna kontrolna punkta i ubili 28 vojnika javlja opoziciona grupa Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu. Državni mediji nisu izvestili o tim incidentima.

Opservatorija je saopštila da su se napadi dogodili u severnoj pokrajini Idlib, blizu turske granice i da je u sukobima poginulo i pet pobunjeničkih boraca.

U međuvremenu, američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da se Vašington nada da će na novim razgovorima predstavnika sirijske opozicije biti izabrano novo pobunjeničko rukovodstvo koje će predstavljati one koji se bore i ginu u zemlji.

Klinton je izjavila da su Sjedinjene Države predložile imena i organizacije koje bi trebalo da imaju istaknuto mesto u novoj opozicionoj strukturi, koja bi mogla da se pojavi posle razgovora u Dohi.

Ona je dodala da Sirijski nacionalni savet, sastavljen pretežno od ličnosti u izbeglištvu, ne može više da se smatra za vođu opozicije, ali da ima svoju ulogu u njoj.
XS
SM
MD
LG