Linkovi

Američki general ne podržava bafer zone u Siriji


Američki general Lojd Ostin
Američki general Lojd Ostin

Američki general Lojd Ostin, šef američke Centralne komande, izjavio je u senatskom Odboru za oružane snage da ne bi preporučio uspostavljanje tampon zona i zona zabranjenog letenja u Siriji, kako bi ljudi koji beže iz svojih domova mogli da se zaštite od vazdušnih udara snaga sirijske vlade.

Ostin je poručio da su potrebne kopnene jedinice da bi se zaštitile izbeglice ali da takve snage trenutno nisu na raspolaganju. Senator Džon Mekejn, predsedavajući odbora, optužio je vladu sirijskog predsednika Bašara Al Asada da baca burad-bombe na izbeglice i vrši masakr nad tim ljudima. Asad je ranije danas okrivio Zapad za veliki rast broja izbeglica koje su iz njegove zemlje stigle u Evropu, ističući da je Zapad podržavao „terorizam“ od početka sirijske krize.

WEB U intervjuu za ruske medije, Asad je odbacio gledišta da su potezi njegove vlade odgovorni za masovno izbeglištvo, i porekao tvrdnje da je kriza započela kao miran protest. On je rekao da je to deo propagande zapadnih vlada koje istovremeno „izražavaju saosećanje“ prema izbeglicama koje su same prvobitno dovele u opasnost.

XS
SM
MD
LG