Linkovi

Nove borbe u Siriji


Borci Slobodne sirijske armije u akciji u Alepu
Borci Slobodne sirijske armije u akciji u Alepu

Sirijska vojska granatirala delove Damaska i Alepa dan pošto su Ujedinjene nacije odlučile da povuku svoje mirovne posmatrače iz Sirije

Sirijski opozicioni aktivisti izjavili su da su snage predsednika Bašara al Asada granatirale delove glavnog grada kao i grad Alepo, samo dan nakon što su Ujedinjene Nacije odlučile da okončaju svoju posmatračku misiju u toj zemlji.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji takođe je obavestila o borbama između vladinih snaga i pobunjenika u blizini glavnog vojnog aerodroma u Damasku.

Rami Abd al Rahman, direktor Opservatorije izjavio je za Glas Amerike da se najnovije nasilje događa nakon što je najmanje 180 ljudi juče poginulo širom zemlje. On je rekao da je još 65 neidentifikovanih tela pronađeno u gradu Katani, jugozapadno od Damaska.

Juče je Savet bezbednosti UN saopštio da će dozvoliti da mandat posmatračke misije u Siriji istekne. On se završava u nedelju ali je Savet izrazio nadu da će uspostaviti političku kancelariju u Siriji.
XS
SM
MD
LG