Linkovi

400 Sirijaca pobeglo u vladin deo Alepa


Čovek vozi bicikl kroz ruševine Alepa

Sirijska armija je saopštila da je u poslednja dva dana od pobunjenika ponovo preuzela kontrolu nad još jednim, drugim po redu, distriktom u istočnom Alepu, pod imenom Džabal Badro.

U medjuvremenu, stotine ljudi u ratom razorenom gradu Alepu u Siriji su, kako se izveštava pobegle iz oblasti pod kontrolom pobunjenika u distrikte koji su sada pod vladinom kontrolom.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, koja prati i izveštava o šestogodišnjem gradjanskom ratu u toj zemlji, navela je da je bar 400 izbeglica pobeglo u distrikt Masakan Hanano pošto su vladine snage ponovo zauzele te kvartove. Ista grupa je navela da je ovo prvi egzodus te vrste iz istočnog Alepa od 2012.

Sirija je navela da je vladina armija uz podršku Rusije preuzela "punu kontrolu nad Masakan Hananom", ključnim distriktom Alepa pod kontrolom pobunjenika nakon 13 dnevnih oštrih sukoba.

Opservatorija je takodje navela da još uvek, kako se procenjuje, ima 250.000 civila zatočenih u istočnom Alepu, koji je pod kontrolom pobunjenika. Te porodice su suočene sa ozbiljnim nestašicama hrane i goriva.

XS
SM
MD
LG