Linkovi

Turska odobrila akcije protiv Sirije


Glasanje u Turskom parlamentu o reagovanju Turske na jučerašnji sirijski minobacački napad
Glasanje u Turskom parlamentu o reagovanju Turske na jučerašnji sirijski minobacački napad

Potpredsednik vlade Besir Atalaj rekao je da ta jednogodišnja mera ne predstavlja objavu rata, već da ima za cilj odvraćanje Sirije od agresivnih akcija

Turski parlament odobrio je dalje vojne operacije van granica zemlje, pošto su turske snage juče napale ciljeve u Siriji u znak odgovora na smrtonosni sirijski minobacački napad u kome je poginulo petoro civila.

Potpredsednik vlade Besir Atalaj rekao je da ta jednogodišnja mera ne predstavlja objavu rata, već da ima za cilj odvraćanje Sirije od agresivnih akcija. Atalaj je dodao da je Sirija preuzela odgovornost, da se zvanično izvinila za smrt petoro turskih civila i da je prenela uveravanja Ujedinjenim nacijama da se „takav incident neće ponoviti“.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su u turskim artiljerijskim napadima nedaleko od pograničnog grada Tel Abjada poginula trojica sirijskih vojnika. U lokalnim novinskim izveštajima kaže se da je rano jutros izvršeno najmanje 10 odvojenih napada, u području koje su turske snage identifikovale kao lokaciju odakle su upućene sirijske minobacačke granate.
XS
SM
MD
LG