Linkovi

Bombaš samoubica ubio 50 sirijskih vojnika


Amaterski snimak oblaka dima izazvanog napadima sirijskog vazduhoplovstva na pobunjenike u pokrajini Dera
Amaterski snimak oblaka dima izazvanog napadima sirijskog vazduhoplovstva na pobunjenike u pokrajini Dera

Napad u centralnoj oblasti Homs navodno je izveo pripadnik jedne pobunjeničke grupe čija gledišta su slična stavovima Al-Kaide

Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javila je da je u napadu bombaša samoubice poginulo više od 50 sirijskih vojnika i naoružanih ljudi lojalnih sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu.

Navodi se da je današnji napad u selu Zijara, u centralnoj pokrajini Homs, izvršio pripadnik Fronta al-Nusra, organizacije bliske Al-Kaidi. Broj poginulih nije mogao da se proveri iz nezavisnih izvora. Organizacija je javila i da je juče u Damasku, vođena žestoka bitka u četvrtima Tadamon i Jarmuk, pored palestinskog izbegličkog logora.

U međuvremenu, razjedinjena sirijska opozicija nastavlja juče započete razgovore u Dohi, prestonici Katara, u pokušaju da se ujedini, stekne međunarodno priznanje i poveća izglede za svrgavanje predsednika Asada. Prva četiri dana razgovora bi trebalo da se razgovara o pretvaranju Sirijskog nacionalnog saveta u predstavničku vladu u izbeglištvu.
XS
SM
MD
LG