Linkovi

U eksploziji u Damasku poginulo petoro ljudi


Dim iznad sirijskog grada Alepa posle napada sirijskog vazduhoplovstva na pobunjeničke položaje u Alepu, na severozapadu Sirije

U eksploziji motorcikla-bombe poginuli pripadnici obezbeđenja, dok je u drugim delovima grada pronađeno nekoliko desetina neidentifikovanih tela

U današnjoj eksploziji ispred jedne džamije u sirijskoj prestonici poginula su petorica pripadnika bezbednosnog osoblja dok je nekoliko drugih ljudi ranjeno. Istovremeno, širom grada vode se borbe, a u dve četvrti pronađeno je nekoliko desetina tela.

Sirijska državna televizija saopštila je da je kraj džamije Ruknijeh, u centru Damaska, eksplodirao motorcikl natovaren eksplozivom. To je bo samo poslednji u nizu napada eksplozivnim napravama u Damasku od početka ostanka protiv predsednika Bašara al-Asada, u martu prošle godine.

Demonstracije protiv vlade održavane su danas u prestonici i drugde dok Sirijska opservatorija za ljudska prava izveštava o novim sukobima između vladinih snaga i pobunjenika u Kazazu, jednoj od četvrti glavnog grada.

Ta grupa, čije sedište je u Londonu, takođe je saopštila da su u dva odvojena dela grada stanovnici pronašli 45 tela neidentifikovanih ljudi, za koje se pretpostavlja da su stradali u najnovijim masovnim pogubljenjima.
XS
SM
MD
LG