Linkovi

U Siriji poginulo 23 ljudi


Jedan od automobila uništenih u današnjoj eksploziji u jugoistočnoj četvrti Damaska, Džaramana

Sirijski aktivisti izveštavaju o pogibijama u vazdušnom napadu vladinih snaga na severu zemlje, kao i u eksploziji automobila-bombe, u Damasku

Sirijski aktivisti tvrde da je u vazdušnom napadu vladinih snaga na severu zemlje stradalo najmanje 18 ljudi, dok je u predgrađu Damaska u eksploziji automobila-bombe ubijeno pet osoba.

Aktivisti navode da među žrtvama vazdušnog napada na gradić al-Bab ima žena i dece i da se strahuje da je broj stradalih znatno veći zbog činjenice da se mnogi i dalje nalaze ispod ruševina osštećenih kuća i zgrada. U drugom incidentu, u četvrti Damaska Džaramana, u eksploziji automobila natovarenog eksplozivom pored pet mrtvih, povređeno je najmanje 27 osoba.

Istovremeno, francuski ministar inostranih poslova Loren Fabijus poručio je da bi zapadne sile trebalo da „snažno odgovore“ na bilo kakvu upotrebu hemijskog ili biološkog oružja od strane snaga sirijskog predsednika Bašara al-Asada, dok je novi mirovni izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige, alžirski diplomata Lahdar Brahimi, koji ima zadatak da postigne mirno rešenje sirijske krize, rekao je da nema „iluzija“ da će taj zadatak biti lak.
XS
SM
MD
LG