Linkovi

Sirija: Doputovao šef posmatračke misije


Norveški general Robert Mud, kojeg su UN imenovale za šefa posmatračke misije doputovao u Siriju
Norveški general Robert Mud, kojeg su UN imenovale za šefa posmatračke misije doputovao u Siriju

Norveški general, kojeg su imenovale Ujedinjene nacije za šefa posmatračke misije u Siriji, preuzeo je komandu nad tim operacijama i apelovao na sve strane u jednogodišnjem konfliktu u toj zemlji da obustave nasilje.

General major Robert Mud stigao je u Damask danas kako bi predvodio prethodnicu od oko 15 nenaoružanih vojnika UN-a koji imaju zadatak da prate sporazum sklopljen 12. aprila, inače konstantno remećen daljim sukobima.

U razgovoru sa novinarima na aerodromu u Damasku general Mud je apelovao za „obustavu svih oružnih sukoba“ kako bi se pomoglo posmatračima da spreče propast sporazuma o primirju postignutom uz posredstvo UN-a i medjunarodnog izaslanika Kofija Anana. Norveški general je rekao da „posmatrači ne mogu da reše sve probleme“.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu saopštava da su u najnovijem, današnjem nasilju sirijske bezbednosne snage ubile dve osobe u centralnom gradu Homsu i jednog civila u susednoj regiji Hama. Taj broj žrtava nije potvrdjen iz nezavisnog izvora.

XS
SM
MD
LG