Linkovi

Sedam žrtava u Siriji


Gradjani Sirije demonstriraju protiv režima Hafeza al Asada
Gradjani Sirije demonstriraju protiv režima Hafeza al Asada

Aktivisti tvrde da su sirijske snage ubile najmanje sedam osoba, dok mala grupa posmatrača Ujedinjenih nacija nastavlja misiju praćenja krhkog primirja između vladinih snaga i pobunjenika.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu navodi da su četiri osobe ubijene, a nekoliko ranjeno kada su bezbednosne snage otvorile vatru na autobus, na vladinom kontrolnom punktu u severnoj pokrajini Idlib.

Sirijska državna novinska agencija SANA objavila je da su bezbednosne snage ubile jednog „teroristu“ u pokrajini Idlib, pošto su zaustavili „pokušaj infiltracije“ naoružanih ekstremista iz Turske. Nije jasno da li se taj izveštaj odnosio na isti incident.

Grupe za zaštitu ljudskih prava takođe navode da su vladine snage ubile dve osobe u predgrađu Damaska i da je jedno dete poginulo u razmeni vatre u istočnom regionu Deir el-Zur.

Agencija Asošijeted Pres prenosi da su još četiri posmatrača Ujedinjenih nacija doputovala u Damask, pridruživši se grupi od 11, koji su počeli posmatračku misiju prošle nedelje.

XS
SM
MD
LG