Linkovi

SZO: Ebola se širi prebrzo


Zaprašivanje jedne od vladinih zgrada u Monroviji, u Liberiji
Zaprašivanje jedne od vladinih zgrada u Monroviji, u Liberiji

Ukoliko epidemija nastavi da se pogoršava, posledice bi mogle da budu katastrofalne u smislu gubitka života i socioekonomske krize, upozorava direktorka Svetske zdravstvene organizacije Margaret Čen, koja se danas sastala sa predsednicima tri najugroženije zapadnoafričke zemlje...

Direktorka Svetska zdravstvene organizacije Margaret Čen upozorila je predsednike zapadnoafričkih zemalja pogođenih ebolom da se edipemija širi brže nego napori da se ona dovede pod kontrolu.

Čen je izjavila da bi, ukoliko epidemija nastavi da se pogoršava, posledice mogle da budu katastrofalne u smislu gubitka života i socioekonomske krize.

Čelnica SZO sastala se sa predsednicima Gvineje, Liberije i Sijera Leonea u glavnom gradu Gvineje - Konakriju. Lideri su se okupili kako bi završili rad na 100 miliona dolara vrednom planu za hitno reagovanje, koji obuhvata upućivanje dodatnih stotina zdravstvenih radnika u pogođene zemlje.

Najnovija epidemija ebole odnela je skoro 730 života.

Čen je istakla da sastanak u Konakriju mora da označi prekretnicu u međunarodnom odgovoru na epidemiju ove opake bolesti.

XS
SM
MD
LG