Linkovi

Švarceneger kao politički analitičar


Obraćanje prisutnima na inauguralnom simpozijumu Švarcenegerovog instituta za državnu i globalnu politiku
Obraćanje prisutnima na inauguralnom simpozijumu Švarcenegerovog instituta za državnu i globalnu politiku

Bivši guverner Kalifornije ove nedelje održao svoj prvi javni forum u institutu koji nosi njegovo ime na Univezitetu Južne Kalifornije

Bivši guverner Kalifornije i nekadašnja zvezda holivudskih akcionih filmova Arnold Švarceneger započinje novu karijeru – kao politički analitičar. Švarcenegerov prvi javni forum ove nedelje je održan u njegovom novom institutu na Univerzitetu Južne Kalifornije.

Kampus Univerziteta Južna Kalifornija u Los Anđelesu nova je pozornica za holivudskog velikana, koga je proslavila uloga Terminatora, ali koji takođe ima sedam godina iskustva na položaju guvernera najnaseljenije američke države. Publiku su činili studenti i gostujući zakonodavci, među kojima je bilo bivših senatora i guvernera, ali i jedan aktuelni senator – Džon Mekejn iz Arizone.

Novi Švarcenegerov institut za državnu i globalnu politiku u okviru Univerziteta Južne Kalifornije promovisaće praktična rešenja, koje Švarceneger naziva "post-stranačkim".

“Ukoliko verujete da možete da koristite samo ideje desnice ili levice, nikada nećete moći da krenete napred. Nikada nećete biti uspešni. Videli smo to u Kaliforniji i drugim državama, i videli smo post-stranački rad svuda širom sveta", rekao je Švarceneger.

Švarceneger sada ima titulu univerzitetskog profesora, iako nema obaveze da predaje. Student javne politike Stiven Veliver bio je iznenađen njegovim angažmanom:

“Ali bio sam uzbuđen zbog prilike da učim od nekoga ko je uistinu iz polja istaknutog rada”.

Još jedan student, Kevin Gali kaže da Švarceneger ima znanje koje može da podeli:

“Ukoliko ste ikada bili na poziciji kao što je guverner najnaseljenije države i najveće ekonomije u SAD, onda sigurno imate šta da ponudite”.

Švarceneger takođe radi na oživljavanju svoje glumačke karijere, sa filmom „Plaćenici 2“ i drugim ostvarenjima, ali je za sada dom pronašao i na ovom kalifornijskom kampusu.
XS
SM
MD
LG