Linkovi

Susret Lavrova i Stoltenberga u Minhenu


Glas Amerike na srpskom
Glas Amerike na srpskom

Državna ruska novinska agencija TASS prenela izjavu zamenika šefa ruske diplomatije Alekseja Meškova, koji je potvrdio da je Lavrov tokom sastanka izrazio zabrinutost zbog planova vojnog saveza da ojača svoje prisustvo na granicama sa Rusijom...

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov sastao se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom na marginama bezbednosne konferencije u Minhenu, u svetlu nedavne najave Severnoatlantske alijanse i SAD da planiraju najveće stacioniranje trupa u Evropi još od završetka Hladnog rata.

Državna ruska novinska agencija TASS prenela je izjavu zamenika šefa ruske diplomatije Alekseja Meškova, koji je potvrdio da je Lavrov tokom sastanka izrazio zabrinutost zbog planova vojnog saveza da ojača svoje prisustvo na granicama sa Rusijom.

Ranije danas, ruske novinske agencije citirale su Meškova koji je rekao da su Lavrov i Stoltenberg razgovarali o održavanju sastanka Saveta NATO-Rusija, ali da su se složili da još treba da se dogovore o dnevnom redu tog skupa.

NATO je na svojoj internet stranici objavio da su Stoltenberg i Lavrov "analizirali međusobne odnose i dogovorili se da nastave da ispituju mogućnosti za sastanak Saveta NATO-Rusija".

XS
SM
MD
LG