Linkovi

Sukobi na ulicama Tripolija


Stanovnici Tripolija nose čoveka povređenog kada su libijske paravojne jedinice ostvorile vatru na grupu demonstranata u prestonici Libije

Vojsak i pro-vladine paravojne snage pokušavaju dauspostave mir posle jučerašnjih demonstracija u kojima je stradalo najmanje 40 ljudi...

Dan posle smrtonosnih demonstracija protiv paravojnih snaga, na ulicama Tripolija izbili su sukobi, dok su vojnici i pro-vladine paravojne formacije poukšavali da uspostave mir.

Premijer Libije Ali Zidan upozorio je pripadnike paravojnih jedinica da ne ulaze u Tripoli, pozivajući ih da se "uzdrže". Policija je ograničila kretanje u gradskoj četvrti Gargur, gde se nalazi baza paravojnih jedinica, koje su inače iz drugih delova zemlje.

Juče, najmanje 40 ljudi je ubijeno, a više od 400 ranjeno, kada su paravojne jedinice iz Misrate otvorile vatru na demonstrante, koji su krenuli u šetnju zahtevajući da grupa napusti glavni grad. Zvaničnici smatraju da će bilans žrtava verovatno biti još veći.

Paravojne formacije su ostaci pobune iz 2011, kada je zbačen diktator Moamer Gadafi i predtsavljaju vrlo moćnu silu u zemlji na severu Afrike.
XS
SM
MD
LG