Linkovi

Sukob policije i demonstranata u Podgorici


Demonstranti i policija u Podgorici razdvojeni zaštitnom ogradom
Demonstranti i policija u Podgorici razdvojeni zaštitnom ogradom

Demonstranti tražili ostavku Vlade i izlazak svih poslanika iz parlamenta, prijeteći da se neće povući dok se ne ispune njihovi zahtjevi...

U Podgorici je danas došlo do nereda i sukoba policije i demonstranata, koji su se ispred zgrade Parlamenta okupili kako bi zatražili ostavku Vlade i izlazak svih poslanika iz Skupštine Crne Gore

Oko 200 učesnika protesta koji organizatori nisu željeli da prethodno prijave policiji, blokiralo je danas saobraćaj ispred Skupštine, tražeći od poslanika da podnesu ostavke i da im se pridruže na ulici. Za vrijeme trajanja protesta, bio je blokiran saobraćaj u najprometnijoj saobraćajnici u gradu - Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Demonstranti su tražili ostavku Vlade i izlazak svih poslanika iz parlamenta, prijeteći da se neće povući dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

No, demonstranti su ubrzo promijenili plan i zaputili se prema obližnjoj zgradi Vlade, gdje su na nasrnuli kamenjem na policiju i zgrade Ministarstva finansija i Atlas banke, nakon čega je intervenisala policija koja je upotrijebila suzavac.

Kordon policije je zaustavio demonstrante na početku ulice gdje je zgrada Vlade, ispred koje je zaštitna ograda.

Policija je privela ukupno 20 učesnika protesta, među kojima je i desetak onih koji su, nakon što je prva grupa demonstranata rastjerana, sjeli na ulicu u blizini zgrade Vlade, u bulevaru Stanka Dragojevića.

Organizatori protesta kazali su se su se okupili jer im "nije dobro",
zato što su prevareni i što ne žele podjele. Pozvali su poslanike da podnesu ostavke i da dođu da im se pridruže na ulici i vide kako građani žive.

Sat nakon početka protesta, situacija u gradu se normalizovala, a demonstranti su se razišli.
XS
SM
MD
LG