Linkovi

Američki student priznao pokušaj krađe


Oto Vormbir prilikom dolaska na današnji razgovor sa novinarima

Oto Vormbir, 21-godišnjak sa Univerziteta države Virdžinija, koji je uhapšen prošlog meseca, optužen za akt agresije protiv države, uz pomoć SAD...

Američki student, koji je priveden u Severnoj Koreji, javno je priznao da je pokušao da ukrade politički transparent iz hotela u Pjongjangu.

Oto Vormbir obratio se grupi domaćih i stranih novinara u glavnom gradu Severne Koreje, u pratnji severnokorejskih čuvara.

Dvadeset-jednogodišnji student Univerziteta države Virdžinija, koji je sa turističkom grupom došao u posetu Severnoj Koreji, uhapšen je prošlog meseca pre nego što se ukrcao na avion da napusti zemlju. Optužen je za akt agresije protiv države, uz pomoć SAD.

Vormbir je novinarima rekao da je uklonio politički slogan iz dela hotela namenjenom samo osoblju, kako bi ga poklonio čoveku s kojim zajedno ide u crkvu, koji je tablu sa sloganom želeo da izloži kao "trofej".

Kako je rekao, taj čovek mu je u zamenu za to ponudio polovni automobil vredan 10 hiljada dolara. Takođe je obećao da će, u slučaju da Vormbir bude uhvaćen, i da ne može da se vrati u SAD, Vormbirovoj majci dati 200 hiljada dolara.

XS
SM
MD
LG