Linkovi

Stefanović: Hapšenja u RTS-u i kompaniji “Dajrekt medija”


Arhiva - Nebojša Stefanović, ministar policije u Vladi Srbije
Arhiva - Nebojša Stefanović, ministar policije u Vladi Srbije

BEOGRAD - Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je da su po nalogu Tužilaštva uhapšeni direktor "Dajrekt medije" J.S. i dvoje zaposlenih u marketingu Radio televizije Srbije (RTS) M. Đ. J. i M. K.

Takođe, Stefanović je naveo i da je raspisana poternica za bivšom direktorkom "Dajrekt medije" J. D. koja je trenutno van zemlje.

Ukupna šteta za RTS je 688 miliona dinara, istakao je ministar i dodao da je u ovom slučaju reč o ozbiljnoj istrazi koja je trajala više godina i u kojoj nije bilo lako doći do podataka.

Kako je još objasnio Stefanović, odgovorna lica u Dajrekt mediji su osumnjičena da su u dogovoru sa zaposlenima u Marketingu RTS-a zaključivala ugovore štetne po RTS, odnosno po građane Srbije. Prema njegovim rečima Dajrekt medija je u periodu od 2009. do 2018. godine dobijala popuste na cenu emitovanja reklama, kao i na određen broj sekundi bez naknade.

"Uhapšeni po nalogu Vučića"

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas je na konferenciji za novinare, koju je održao isped Predsedništva Srbije, istakao da su ova hapšenja izvedena po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji - kako je rekao - “odlučuje o životu i smrti građana”.

Đilas je ocenio da Vučić neće prezati ni od čega, jer je danas njegova vlast najozbiljnije ugrožena za sedam godina na vlasti:

"Ovo što se sada dešava isto je kao i pre pet godina kada sam bio predsednik Demokratske stranke i kada su uhapsili više od 20 ljudi koji su u pritvoru proveli 11 meseci, a danas nema ni optužnice, a kamoli sudskog procesa protiv njih", rekao je Đilas i dodao da je kontaktirao bivšu direktorku korporacije Dajrekt medije J. D. i da je uveren da će se ona odazvati na poziv nadležnih.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, on je ocenio i da je bojkot izbora veliki problem za vlast:

"Ova vlast je prodala sve što je mogla da proda, ukrala je sve što je mogla da ukrade, prodali su nacionalne resurse, na kraju je došlo vreme da ispune obećanje i da prodaju i Kosovo i Metohiju i zato im je potrebna opozicija da sedi kao ikebana u Skupštini. E to se neće desiti", zaključio je Đilas.

XS
SM
MD
LG