Linkovi

Srbija slavi Dan državnosti


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić na današnjoj ceremoniji dodele priznanja povodom Dana državnosti

Predsednik Tomislav Nikolić položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, premijer u ostavci Ivica Dačić posetio Oplenac i položio lovorov venac na sarkofag Karađorđa u crkvi Svetog Đorđa...

Srbija danas obeležava Dan državnosti, u spomen na podizanje Prvog srpskog ustanka 1804. godine i donošenje Sretenjskog ustava, 31 godinu kasnije.

Tim povodom predsednik Tomislav Nikolić položio je venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, uz državne i vojne počasti, dok je orkestar Garde Srbije intonirao himnu "Bože pravde". Prisutan je bio i ministar odbrane Srbije Nebojša Rodić.

Nikolić je kasnije dodelio brojna odlikovanja, a među nagrađenima se posthumno našla i Verica Barać, bivša predsednica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije, koja je dobila priznanje za izuzetne zasluge u borbi protiv korupcije i za afirmaciju principa ljudskih prava i pravne države.

Premijer u ostavci Ivica Dačić je povodom Dana državnosti posetio Oplenac i položio lovorov venac na sarkofag Karađorđa u crkvi Svetog Đorđa.
XS
SM
MD
LG