Linkovi

Kerijeva čestitka za Dan državnosti


Američki državni sekretar poručio da Srbija zauzima sve važniju ulogu,kao sila koja se zalaže za mir, stabilnost i prosperitet u regionu...

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je građanima Srbije sutrašnji Dan državnosti.

"U ime predsednika Obame i građana SAD, želim da uputim najlepše želje narodu Srbije povodom proslave Dana nezavisnosti, 15. februara", navodi se u saopštenju iz Kerijevog kabineta.

Američki državni sekretar podsetio je na dostignuća Srbije u prethodnom periodu.

"SAD čestitaju Srbiji na otvaranju pregovora o pridruživanju i preduzimanju ključnog koraka ka članstvu u Evropskoj uniji. Želimo da pohvalimo sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom, koji je postignut u aprilu 2013.

Takođe pozdravljamo potpisivanje Sporazuma o unapređenju saradnje i statusu snaga u okviru Programa „Partnerstvo za mir” i radujemo se potpisivanju Memoranduma o razumevanju, koji se tiče obrazovnog programa fondacije 'Fulbrajt'. Programi međunarodne razmene mogu potpuno da transformišu društvo, i upravo zbog toga su veoma visoko na listi mojih prioriteta, kao državnog sekretara",
dodaje se u saopštenju.

Keri je naglasio da su "SAD posvećene podržavanju napora Srbije da se potpuno integriše u evro-atlantsku zajednicu".

"Srbija zauzima sve važniju ulogu, kao sila koja se zalaže za mir, stabilnost i prosperitet u regionu. Zbog toga je toliko važan naš postojani rad na jačanju njenog multietničkog društva, demokrtaskih institucija i vladavine zakona", piše u saoštenju koje se završava sledećim rečima:

"Čestitam svim građanima Srbije i radujem se jačanju našeg partnerstva u godinama koje dolaze".
XS
SM
MD
LG