Linkovi

Stefanović: Policajcu nagrada za humanost


Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, najavio je da će nagraditi policajca iz Preševa, Redžepa Arifija, čija je fotografija sa sirijskim dečakom zahvaljujući Tviteru obišla svet.

Fotografiju je snimila i postavila na Tviter novinarka BBC-ja na jugu Srbije. Arifi je danas ispričao novinarima da je tog dana bio u redovnoj patroli u selu Miratovac, prvom odredištu imigranata po izlasku iz Makedonije, da je bila velika gužva i da je dečakova majka bila umorna zbog čega je on malo uzeo dečaka po imenu Amir iz Sirije i poigrao se sa njim.

Rekao je i da dnevno u taj deo Srbije dođe od 2.000 do 3.000 izbeglica, i da se policajci uvek ponašaju na način kako je i on postupio. Ministar Stefanović je poručio da ga nije zanimalo da li je policajac koji je uzeo dete i poigrao se sa njim Albanac, Srbin ili Mađar, jer je on pre svega srpski policajac, te da je svojom humanošću zavredio nagradu.

“Arifi je u trenutku kada su se ljudska humanost i pažnja u okruženju izgubili, pokazao ljudskost i humanost, i lepo i pristojno lice srpske policije”, izjavio je Stefanović.

XS
SM
MD
LG