Linkovi

Apsolutna većina naprednjaka


Lider SNS-a Aleksandar Vučić proslavlja pobedu na izborima u Srbiji

Sa oko 49 odsto glasova dobijenih na upravo održanim izborima, koalicija oko SNS-a bi mogla da ima oko 160 mandata.

Srpska napredna stranka imaće u novom sazivu Skupštine Srbije apsolutnu većinu.

Sa oko 49 odsto glasova dobijenih na upravo održanim izborima, koalicija oko SNS-a bi mogla da ima oko 160 mandata.

Prema prvim preliminarnim rezultatima izbora koalicija SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija dobila je 14 procenata glasova, to jest oko 45 poslaničkih mandata.

Po podacima Cesida Demokratska stranka i Nova demokratska stranka dobile po oko šest odsto glasova, a jedino je još Demokratska stranka Srbije blizu cenzusa i sa malim šansama da uđe u parlament. Sve druge stranke, a pre svega LDP i URS, SRS i Pokret Dveri nisu prešle cenzus.

Na prvoj konferenciji za novinare nakon izbora, lider naprednjaka Aleksandar Vučić je čestitao izborni rezultat drugim strankama koje su ušle u parlament i poručio da je SNS spremna da pruži ruku mnogima i da sa mnogima razgovara o budućnosti Srbije.

U narednih nekoliko danas SNS će izaći sa planom i programom nove Vlade, rekao je Vučić i dodao da se zbog ovako ubedljivih izbornih rezultata može očekivati da će nova Vlada biti formirana pre 1. maja.

Iz SPS-a do 22 sata nisu stigle reakcije na rezultate izbora, dok su demokrate nešto ranije iznele primedbe na nepravilnosti tokom izbora, pa čak i na mogućnost kupovine glasova u Novom Sadu.
XS
SM
MD
LG