Linkovi

Milan Radoičić dao izjavu MUP-u u svojstvu građanina


Arhiva - Milan Radoičić tokom sastanka vodećih političkih predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Srbije (Foto: RSE/Vesna Anđić)
Arhiva - Milan Radoičić tokom sastanka vodećih političkih predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Srbije (Foto: RSE/Vesna Anđić)

Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Srbije i u subotu u 10 časova u pratnji advokata došao u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) kako bi u svojstvu građanina dao izjavu u vezi sa događajima u Banjskoj 24. septembra, saopštio je MUP.

Navodi se da će izveštaj o izjavi doskorašnjeg potpredsednika Srpske liste koji je na sebe preuzeo je odgovornost za dešavanja u selu Banjska objaviti Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Istovremeno, ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjal Svečlja izjavio je da će kosovski nadležni organi preko međunarodnih partnera tražiti izručenje iz Srbije svih učesnika sukoba u Banjskoj.

U intervjuu Radiju Slobodna Evropa Svečlja je rekao da će oni tražiti izručenje iz Srbije "svih koji su učestvovali u planiranju i realizaciji akcije terorista" u Banjskoj.

Po oceni kosovskog ministra policije Radoičić nije delovao sam, već uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sa druge strane, u izjavi koju je javnosti dostavio preko svog advokata Radojičić tvrdi da u akciji koju je organizova i sproveo u Banjskoj nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda. O svojim namerama nije obavestio srpske vlasti jer se, kako kaže Radoičić već ranije razišao sa njima oko određenih stavova.

Da podsetimo, u selu Banjska na severu Kosova, u nedelju 24. septembra u napadu naoružane grupe Srba ubijen je kosovski policajac, a u akciji specijalnih jedinica Kosovske policije, koja je usledila nakon toga, ubijena su trojica napadača.

XS
SM
MD
LG