Linkovi

Tajger Vuds povređen u saobraćajnoj nesreći


Vozilo u kojem je Tajger Vuds doživeo udes u Los Anđelesu, 23. februar 2021. (Foto: Reuters/KNBC)

Legendarni američki golfer Tajger Vuds prebačen je u bolnicu u Južnoj Kaliforniji i podvrgnut operaciji pošto je u saobraćanoj nesreći doživeo nekoliko povreda nogu.

Vuds je bio jedina osoba u vozilu koje se prevrnulo nešto posle sedam sati ujutro po lokalnom vremenu u Los Anđelesu. Vatrogasci su ga izvukli iz olupine automobila uz pomoć hidraulične alatke poznate kao "jaws of life", koja se koristi u takvim slučajevima, a hitna pomoć odmah prevezla u bolnicu Harbor-UCLA Medical Center.

Vudsov menadžer Mark Stajnberg potvrdio je da je njegov klijent imao udes.

"Trenutno je u bolnici i zahvalni smo vam što poštujete njegovu privatnost i pružate mu podršku", naveo je Stajnberg.

Nije poznato koliko su ozbiljne povrede koje je doživeo Vuds, ali su vlasti saopštile da mu život nije u opasnosti. Vozilo je uništeno, a Vuds je iz njega izvučen kroz šoferšajbnu, preneo je Los Anđeles tajms.

Zvaničnici su takođe saopštili da je Vuds bio svestan i da je razgovarao sa radnicima hitnih službi.

Vlasti nisu objavile uzrok nesreće, ali je Los Anđeles tajms preneo da je Vuds vozio velikom brzinom pre nego što je izgubio kontrolu nad svojim SUV-jem. Vozilo je prešlo u drugu traku i prevrnulo se nekoliko puta pre nego što je ostalo da leži strance nekih desetak metara od autoputa.

Četrdeset-petogodišnji Vuds osvojio je 15 mastersa i smatra se jednim od najboljih koji je ikada igrao golf. Nije igrao od decembra, a u međuvremenu je imao i operaciju leđa - petu u karijeri - i nije bio siguran da li će biti spreman za masters u aprilu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG