Linkovi

Đoković bez problema do četvrtfinala Ju Es Opena, a tamo ga čeka Amerikanac Fric


Novaku Đokoviću je bilo potrebno oko dva i po sata na stadionu Artur Eš da se plasira u četvrtfinale Ju Es Opena (Foto: AP/John Minchillo)
Novaku Đokoviću je bilo potrebno oko dva i po sata na stadionu Artur Eš da se plasira u četvrtfinale Ju Es Opena (Foto: AP/John Minchillo)

Ovaj put nije bilo neizvesnosti - Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Ju Es Opena, pošto je u osmini finala savladao hrvatskog tenisera Bornu Goju sa 3:0, po setovima 6:2, 7:5, 6:4.

Oko dva i po sata bila su potrebna Đokoviću da se domogne plasmana među najboljih osam na Flešing Medousu.

Sledeća prepreka srpskom teniseru biće američki predstavnik i deveti nosilac Tejlor Fric koji je prethodno pobedio Švajcarca Dominika Strikera sa 7:6, 6:4, 6:4.

Đoković i Fric su do sada igrali sedam puta na ATP turu, a srpski teniser nije još doživeo poraz od ovog rivala. Poslednji put igrali su prošlog mesca na turniru u Sinsinatiju.

Za razliku od meča trećeg kola protiv Lasla Đerea, Đoković je večeras delovao odlučan u nameri da ne ostaje baš predugo na terenu i ceo posao je završio u tri seta.

Srpski teniser je protiv Goja napravio brejk već u prvom gemu meča i jasno stavio do znanja protivniku kako će stvari da se odvijaju. U petom gemu je ponovo oduzeo servis hrvatskom teniseru i rutinski poveo sa 1:0.

Pružio je Gojo jači otpor u drugom setu, napravio brejk, ali je Đoković već u sledećem uzvratio istom merom. Kod rezultata 5:5, srpski teniser je još jednom oduzeo servis rivalu i potom dovršio ovaj deo meča u sopstvenu korist.

Neizvesno je bilo na početku trećeg seta, rivali su čuvali servis, ali je Gojo prvi popustio u sedmom gemu, posle čega je Đoković poveo sa 4:3. To je, ispostaviće se, bio i momenat koji je prelomio dalji tok meča, a srpski teniser je rutinski sa dva gema na sopstveni servis potvrdio pobedu i plasman u četvrtfinale.

XS
SM
MD
LG