Linkovi

Španska policija privela mašinovođu


Pokrenuta istraga protiv mašinovođe voza koji je u sredu ispao iz šina izazvavši tešku železničku nesreću u kojoj je život izgubilo najmanje 78 ljudi.

Španska policija privela je mašinovođu voza koji je u sredu uveče ispao iz šina blizu grada Santijago de Kompostela, pod sumnjom da je odgovoran za tešku železničku nesreću, u kojoj je život izgubilo najmanje 78 ljudi.

Predstavnici policije izdali su saopštenje da se protiv Fransiska Hose Garson Amoa vodi istraga zbog „nemara“, ali da još nije zvanično optužen za taj zločin. Garson, 52-godišnji mašinovođa, priveden je dok se nalazio u bolnici, gde se oporavlja od povreda zadobijenih u nesreći.

Prema dosadašnjim izveštajima, voz se kretao skoro duplo brže od dozvoljenih 80 killometara na sat. Nove informacije se očekuju pošto nadležni preslušaje snimke koje je snimila takozvana „crna kutija“.

Španski mediji prenose da se mašinovođa ranije hvalio na svojoj Fejsbuk stranici kako vozi prebrzo, pa čak jednom i postavio fotografiju brzinometra, koji je pokazivao 200 kilometara na sat, uz komentar “na ivici sam, ne smem da idem brže ili ću morati da platim kaznu”.

Radi se o najtežoj železničkoj nesreći u Španiji u poslednjih 70 godina.
XS
SM
MD
LG