Linkovi

Rahoj u Barseloni apeluje za veliku izlaznost na izborima


Španski premijer Marijano Rahoj i predsednik Katalonske Narodne stranke, Havier Barsia Albiol, u Barseloni, 12. novembar, 2017.

Tokom prve posete Kataloniji od uvodjenja direktne uprave, španski premijer Marijano Rahoj je apelovao za veliki odziv na katalonskim izborima 21. decembra.

"Želimo da vratimo Kataloniju koja pripada svima sa demokratijom i slobodom i to ćemo postići ako većina gradjana, koja se nije oglasila izadje i da svoj glas na izborima", rekao je Rahoj u nedelju. Njegova poseta Barseloni pada samo dan pošto je Katalonski, u nevolje zapali, pokret za nezavisnost održao masovni protest u tom gradu, zahtevajući puštanje na slobodu pritvorenih lidera i priznavanje zasebne Katalonske republike.

Rahoj će se, prema očekivanima, pojaviti u Barseloni u okviru kampanje za svoju konzervativnu Narodnu stranku, pred regionalne izbore narednog meseca. Španska centralna vlada je uvela direktnu upravu u Katalonij neposredno pošto je tamošnji regionalni parlament proglasio nezavisnost 27. oktobra.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG