Linkovi

Traganje za napadačem u Španiji se nastavlja


Policija i dalje traga za napadačem u Barceloni
Policija i dalje traga za napadačem u Barceloni

Traganje španskih vlasti za vozačem kombija koji je prošle nedelje uleteo medju pešake u Barceloni je danas fokusirano na severoistočne gradove Ripol i Manlu.

Na današnjoj konferenciji za štampu španska policija je takodje izvetila da je pronašla 120 kanistera sa gasom u jednom stanu koji je kako se veruje fabrika za pravljenje bombi osumnjičenih za napade u četvrtak. Pronadjeno je dovoljno materijala da se sprovede još napada u Barseloni saopštio je šef lokanle policije.

Policija je postavila brojne blokade puteva u nadi da će uhapsiti Junesa Abujakuba 22 godišnjeg Marokanca za kojeg se veruje da stoji iza napada u četvrtak u kojem je stradalo 13 osoba dok je preko sto povredjeno.

Pored Abujakuba traže se još dvojica osumnjičenih uključujući imama Abdelbakija Es Satija. Vlasti veruju da je Es sati možda radikalizovao neke od izvodjača napada. Policija je već uhapsila četiri osobe za koje se veruje da su povezane sa pomenutim napadima. Lokalni stanovnici i stranci danas ceo dan pristižu u srce Barcelone u odaju poštu za 13 žrtava i preko sto povredjenih.

U sličnom napadu nekoliko sati kasnije u obližnjem Kambrilsu stradala je još jedna osoba. Španski kralj Filip šesti i kraljica Leticija su sa tugom u srcu posetili mesto napada u Barceloni, položili venac i upalili dve sveće u znak sećanja na žrtve. Kralj i kraljica su takodje u bazilici Sagrada Familia, skupa sa premijerom Marianom Rahojom, prisustvovali misi za žrtve napada u Barceloni.

XS
SM
MD
LG