Linkovi

Južna Koreja: Broj žrtava na potopljenom feribotu blizu 60


Potraga za telima žrtava na potopljenom južno-korejskom feribotu

Stotine ronilaca, uključujući civilne volontere su se nosili sa jakim strujama i slabom vidljivošću da bi ušli na ferobot koji je potonuo u sredu sa 476 putnika i članova posade nadomak jutozapadnog ostrva Džindo.

Južno korejski ronioci su ušli na potopljeni feribot Sivol tragajući za telima postradalih, dok je broj žrtava danas dostigao 58 dok se 246 vode kao netali. Mnoge žrtve su srednjoškolci.

Stotine ronilaca, uključujući civilne volontere su se nosili sa jakim strujama i slabom vidljivošću da bi ušli na ferobot koji je potonuo u sredu sa 476 putnika i članova posade nadomak jutozapadnog ostrva Džindo. Obalska straža je saopštila da su ronioci sinoć prvo bili u stanju da razbiju prozor kako bi došli do prvih tela.

Koliko je poznato 174 osobe su preživele nesreću i niko nije spašen od srede.

Južno korejski tužioci navode da je 26 godišnji treći oficir po prvi put rukovodio navigacijom broda kroz nemirne vode kada se feribot prevrnuo i potopio.

Vlasti takodje navode da je kapetan bio u svojoj sobi u vreme potapanja ostavivši tog neiskusnog trećeg komandira da rukovodi brodom.

Kapetan, treći oficir i još jedan član posade su uhapšeni juče pod optužbom da su napustili svoje putnike dok je feribot tonuo.
XS
SM
MD
LG