Linkovi

Protesti polako jenjavaju


Egipatska policija rasčišćava Trg Tahrir
Egipatska policija rasčišćava Trg Tahrir

U Egiptu, Sudanu, Tunisu, Jemenu danas mirnije nego prethodnih dana, ali nove demonstracije izbile u Avganistanu, Indiji, Sidneju ...

Mir se polako vraća u delove muslimanskog sveta, posle nekoliko dana povremeno veoma nasilnih i smrtonosnih protesta prouzrokovanih anti-islamističkim videom postavljenim na internet.

Vatrogasci u Egiptu danas su gasili manje požare na kairskom Trgu Tahrir, gde su se tokom noći sukobili demonstranti i policija. U tom obračunu stradao je jedan od učesnika protesta.

U Sudanu, gde je takođe bilo žrtava, policija je patrolirala ulicama Kartuma, dok je u okolini američke, britanske i nemačke ambasade, na kojima se i dalje vide oštećenja, saobraćaj tekao normalno.

I u drugim zemljama u kojima su održavani protesti, uključujući Tunis i Jemen, danas je bilo mirnije, ali su nove demonstracije izbile u Avganistanu, Indiji i Sidneju, u Australiji.

Ogranak al-Kaide u Jemenu zatražio je nove napade na američke ambasade, navodeći smrtonosni napad na konzulat u Bengaziju kao najbolji primer.
XS
SM
MD
LG