Linkovi

Preminuo Slobodan Pavlović


Slobodan Pavlović, istaknuti spoljnopolitički novinar i dopisnik iz inostranstva više jugoslovenskih i srpskih medija, jedno vreme bio je i novinar Glasa Amerike.

Istaknuti spoljnopolitički novinar, dopisnik iz inostranstva i dugogodišnji saradnik listova Danas, Borba i više drugih srpskih i jugoslovenskih medija, Slobodan Pavlović, preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu posle duže bolesti.

Slobodan Pavlović je rođen 1940. u Beogradu. Novinarstvom je počeo da se bavi krajem pedesetih godina u jugoslovenskom sportskom listu Sport, odakle je ubrzo prešao u Borbu. Iz Borbe je krajem šezdesetih, kao specijalni dopisnik, otišao u London u svoju prvu spoljnopolitičku misiju, koja je potom postala njegova osnovna novinarska preokupacija. Izveštavao je iz više zemalja širom sveta. Bio je stalni dopisnik kuće Borba iz Meksika.

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih, otišao je u Vašington kao prvi jugoslovenski dopisnik iz glavnog grada SAD, iz kojeg je za Borbu, Fonet, Sense, Betu i mnoge druge medije izveštavao skoro četvrt veka. Jedno vreme radio je u Glasu Amerike. Bio je član Foruma za međunarodne odnose. Pre četiri godine objavio je knjigu "Barak Obama - crni Kenedi u Beloj kući".
XS
SM
MD
LG