Linkovi

Tesna razlika pred referendum u Škotskoj


Kuće u Eklsu i Burnmautu u Škotskoj sa različitim raspoloženjem vlasnika.
Kuće u Eklsu i Burnmautu u Škotskoj sa različitim raspoloženjem vlasnika.

Prema anketi urađenoj za dnevnik „Tajms“, za ostanak Škotske u Ujedinjenom Kraljevstvu izjasnilo se 52 odsto ispitanika, dok je za nezavisnost 48 odsto birača.

Protivnici nezavisnosti Škotske ponovo imaju neznatnu prednost nad njenim pobornicima, manje od nedelju dana prije održavanja referenduma, pokazuju danas istraživanja javnog mnjenja.

Prema anketi urađenoj za dnevnik „Tajms“, za ostanak Škotske u Ujedinjenom Kraljevstvu izjasnilo se 52 odsto ispitanika, dok je za nezavisnost 48 odsto birača. U Gardijanovom istraživanju taj odnos je 51 odsto protiv, a 49 procenata za odvajanje, bez onih koji su još neopredijeljeni. To je prvi put da kampanja protiv nezavisnosti beleži rast od početka avgusta, saopštili su anketari.

Novi podaci su međutim mala utjeha onima koji se zalažu za jedinstvenu Britaniju, s obzirom na to da je rezultat i dalje veoma tesan.

Jačanje pokreta za nezavisnost i neizvesna sudbina Ujedinjenog Kraljevstva podstaklo je investitore da prošlog meseca povuku 27 milijardi dolara iz britanskog finansijskog sektora, što je najveći odliv kapitala od krize 2008. godine.

XS
SM
MD
LG