Linkovi

Skot i Dačić o stradanju diplomata


Istraga o pogibiji dvoje službenika srpske ambasade u Libiji i dalje traje. O tome su danas odvojeno govorili ambasador SAD u Srbiji i šef srpske diplomatije...

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je da istraga o pogibiji dvoje službenika srpske ambasde u Libiji još traje i dodao da ne očekuje rezultate ove istrage sutra ili prekosutra, nego da je neophodno da se da se dođe do potpune istine u vezi sa tom tragedijom.

Istovremeno, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je izjavio da je važno da se od Libije dobije što više zvaničnih informacija iz istrage, koja je vođena o stradanju diplomata.

"Razgovarali smo sa predstavnicima američkog Ministarstva odbrane, kako bismo došli do toga da nema različitih interpretacija onoga što se desilo", rekao je Dačić novinarima.

Takođe, on je rekao da očekuje da u roku od nedelju do dve sa premijerom Vučićem završi deo političkih odluka o diplomatskim konzularnim predstavništvima.

"U narednim danima moglo bi da se radi na pitanju budućnosti diplomatsko-konzularnog predstavništava u Libiji, čime će biti rešeno i pitanje mandata ambasadora Olivera Potežice", dodao je Dačić.

XS
SM
MD
LG