Linkovi

Karina Žan-Pjer prva crnkinja i prva gej sekretarka za štampu Bele kuće


Arhiva - Zamenica sekretarke za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer govori tokom brifinga za novinare u Beloj kući, 14. februara 2022.
Arhiva - Zamenica sekretarke za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer govori tokom brifinga za novinare u Beloj kući, 14. februara 2022.

Bela kuća je u četvrtak saopštila da će Karin Žan-Pjer postati nova sekretarka za štampu Bele kuće, nakon što bude zamenila Džen Psaki koja napušta funkciju 13. maja.

Žan-Pjer, trenutno zamenikca sekretarke za štampu, biće prva crna i prva gej osoba na toj poziciji.

"Ovo je istorijski trenutak", rekla je Žan-Pjer u Beloj kući. Svoju novu poziciju opisala je kao "čast i privilegiju".

Predsednik Džo Bajden izjavio je tim povodom: "Karin ne samo da donosi iskustvo, talenat i integritet koji su potrebni za ovaj težak posao, već će nastaviti da vodi put u komunikaciji o radu Bajden-Haris administracije u ime američkog naroda... Ona će biti snažan glas koji će govoriti u moje i ime ove administracije".

"Džen Psaki je postavila standard za vraćanje pristojnosti, poštovanja i uljudnosti u salu za brifing Bele kuće", rekao je predsednik. "Želim da se zahvalim Džen što je podigla letvicu, direktno i istinito komunicirala sa američkim narodom i zadržala smisao za humor pri tome".

Psaki, koja je radila kao sekretarka za štampu otkako je Bajden preuzeo dužnost, zahvalila mu je u tvitu na prilici, ocenifši da je Žan Pjer "izuzetna žena koja će uskoro biti na podijumu svaki dan".

Psaki je na Tviteru objavila da je "reprezentacija važna" i da će Žan Pjer "dati glas mnogima, ali i naterati mnoge da sanjaju o tome šta je zaista moguće... Jedva čekam da je vidim kako blista dok donosi svoj stil, briljantnost i gracioznost na podijum".

XS
SM
MD
LG