Linkovi

Sirijska vojska tvrdi da su u izraelskom napadu poginula dva vojnika


Oblast Hama, Sirija

Sirijska armija saopštila je da su u napadu izraelskih borbenih aviona na pozicije sirisje vojske rano u četvrak, u blizini grada Masjaf, ubijena dva vojnika i da je počinjena materijalna šteta.

U saopštenju vojske se kaže da su izraelske snage ispalile rakete iz libanskog vazdušnog prostora. Masjaf je u oblasti Hama, u blizini Sredozemnog mora, oko 40 kilometara severno od sirijsko-libanske granice.

Vojska je upozorila na "opasne reprekusije ove agresivne akcije po bezbednost i stabilnost u regionu".

Izraelska vojska nije komentarisala navodni napad, što je bilo uobičajeno ponašanje i slične napade tokom konflikta u Siriji. Izraelski zvaničnici su, ipak, potvrdili ranije da udari unutar Sirije za cilj imaju isporuke oružja za koje se veruje da su namenjene militantnog grubi Hezbolah, stacioniranoj u Libanu.

Snage Hezbolaha bore se u Siriji na strani snaga predsednika Bašara al Asada.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja nadgleda borbe u Siriji, saopštila je da je napad pogodio znacačaj razvojni centar i obližnji kamp u kome su stacionirane rakete zemlja-zemlja.

Sjedinjene Države optužule su Siriju da koristi istraživačke centre u oblasti kako bi razvila i proizvela hemijsko oružje, što sirijska vlada negira.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG