Linkovi

Aktivisti: Najmanje 40 mrtvih širom Sirije


A man sleeps at the Los Angeles International Airport in Los Angeles. More than 43 million people are to travel over the long Thanksgiving holiday weekend, according to AAA (American Automobile Association).

Sirijske snage uz podršku tenkova i borbenih helikoptera ponovo napale Alepo i predgrađa Damaska

Aktivisti tvrde da su sirijske snage uz podršku tenkova i borbenih helikoptera ponovo napale Alepo i predgrađa Damaska kako bi slomile otpor pobunjenika.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu navodi da je samo danas oko 40 ljudi - uglavnom civila - ubijeno širom Sirije u u nasilju povezanom sa anti-vladinim protestima.

Predsednik Bašar al-Asad za nasilje u zemlji u poslednjih 18 meseci krivi teroriste, za koje kaže da imaju podršku iz inostranstva. Državna novinska agencija SANA danas je objavila da je sirijska vojska ubila neodređeni broj "terorista" u Alepu i uništila sedam vozila opremljenih automatskim oružjem.

Novinar Glasa Amerike Edvard Jeranijan koji prati dešavanja u Siriji kaže da je situacija sve brutalnija i jezivija. On takođe ističe da je aktivistima sve teže da video snimke i informacije pošalju u svet, jer je internet onesposobljen u brojnim oblastima, a ni struja nije na raspolaganju kako bi mogli da napune svoje elektronske uređaje.

Zapadne sile apeluju da predsednika Asada da podnese ostavku, ali sirijski lider i dalje dobija podršku Irana. Delegacija iz Teherana koja se nalazi u poseti sirijskim zakonodavcima u Damasku danas je potvrdila tu podršku.
XS
SM
MD
LG