Linkovi

Aktivisti: Najmanje 40 mrtvih širom Sirije


Borci Slobodne sirijske armije traže zaklon u četvrti Seif El Davla u Alepu

Sirijske snage uz podršku tenkova i borbenih helikoptera ponovo napale Alepo i predgrađa Damaska

Aktivisti tvrde da su sirijske snage uz podršku tenkova i borbenih helikoptera ponovo napale Alepo i predgrađa Damaska kako bi slomile otpor pobunjenika.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu navodi da je samo danas oko 40 ljudi - uglavnom civila - ubijeno širom Sirije u u nasilju povezanom sa anti-vladinim protestima.

Predsednik Bašar al-Asad za nasilje u zemlji u poslednjih 18 meseci krivi teroriste, za koje kaže da imaju podršku iz inostranstva. Državna novinska agencija SANA danas je objavila da je sirijska vojska ubila neodređeni broj "terorista" u Alepu i uništila sedam vozila opremljenih automatskim oružjem.

Novinar Glasa Amerike Edvard Jeranijan koji prati dešavanja u Siriji kaže da je situacija sve brutalnija i jezivija. On takođe ističe da je aktivistima sve teže da video snimke i informacije pošalju u svet, jer je internet onesposobljen u brojnim oblastima, a ni struja nije na raspolaganju kako bi mogli da napune svoje elektronske uređaje.

Zapadne sile apeluju da predsednika Asada da podnese ostavku, ali sirijski lider i dalje dobija podršku Irana. Delegacija iz Teherana koja se nalazi u poseti sirijskim zakonodavcima u Damasku danas je potvrdila tu podršku.
XS
SM
MD
LG