Linkovi

Ban i Oland pozivaju na prekid vatre u Siriji


Generalni sekretar UN Ban Ki-Mun i francuski predsednik Fransoa Oland na zajedničkoj konferenciji za štampu u Parizu, 9. oktobra 2012.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, ponovo traži da sirijske snage prekinu borbu i jednostrano prekinu vatru.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, ponovo traži da sirijske snage prekinu borbu i jednostrano prekinu vatru, naglasivši istovremeno potrebu da strane zemlje prestanu da isporučuju oružje i sirijskim snagama i opoziciji.

Ban ki Mun je govorio na zajedničkoj konferenciji za štampu sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom, koji je naglasio da bi prekid vatre trebalo da bude početak rešenja za Siriju. Oland je takođe istakao kako Francuska želi da pojača sankcije Siriji sve dok predsednik Bašar al-Asad ne napusti položaj i otvori put za političke promene.

U međuvremenu, Front Al-nusra, organizacija povezana sa Al-kaidom, preuzela je odgovornost za samoubilački napad na jedan vojni kompleks u blizini Damaska. Al-nusra je i ranije preuzimala odgovornost za izvesne napade na državne objekte u Sirji.
XS
SM
MD
LG