Linkovi

Rodman ponovo u Severnoj Koreji


Bivša zvezda NBA lige Denis Rodman obraća se medijima po dolasku na aerodrom u Pjongjangu

Bivši košarkaš NBA lige rekao je da će se ponovo sastati sa Kim Džong Unom, ali je odbio da kaže da li planira da pokuša da izdejstvuje oslobađanje pritvorenog Amerikanca

Nekadašnji košarkaš NBA lige Denis Rodman drugi put ove godine boravi u Severnoj Koreji, ali odbija da kaže da li planira da pokuša da izdejstvuje oslobađanje pritvorenog Amerikanca korejskog porekla, Keneta Beija.

Pre nego što je sleteo u Pjongjang, Rodman je novinarima na aerodromu u Pekingu rekao kako se nada da će se ponovo sastati sa svojim „prijateljem“, severno-korejskim liderom Kim Džong Unom, tokom – kako svoje – kako se izrazio - košarkaške diplomatske turneje.

Rodman, koji je dok je profesionalno igrao košarku bio poznat po ekscentričnosti, ali i upornosti, već se sastao sa Kimom u Pjongjangu, u februaru. Tokom te posete on je autoritarnog lidera Severne Koreje nazvao „doživotnim prijateljem“.

Prošle nedelje Rodman je za internet portal „Hafington post“ izjavio da će „definitivno“ iskoristiti svoju najnoviju posetu da zamoli Kima da pusti na slobodu bolesnog američkog misionara korejskog porekla, Keneta Beija, koji služi 15 godišnju kaznu u logoru za prinudni rad u Severnoj Koreji.

Međutim, danas je odbio da odgovara na pitanja o Beiju, rekavši da „neće razgovarati o tome.“ Pedeset-dvogodišnji Rodman rekao je da nije dobio nikakva obećanja u vezi sa baijem, već da je njegova poseta Pjongjangu jednostavno „gest dobre volje“.
XS
SM
MD
LG